joi, 13 decembrie 2012

Ulei esential de Scortisoara (Organik.ro)

Acest ulei pur de scortisoara ne-a fost oferit de Bianca probabil cu gandul la mirosul Sarbatorilor. Citind descrierea am observat ca este foarte bun si in tratarea racelilor (numai pentru uz extrern ca aromoterapie!).

Sticluta cu 10 ml. ulei de scortisoara din culturi salbatice- Eco Cosmetics.

Pret de pornire 24 de lei.


Indicatii: Faringita, raceala, slabiciune generala, spasm muscular, impotriva impotentei, in caz de diaree, tonic pentru inima si circulatie. Poate unul din cele mai cunoscute afrodisiace, cu cele mai multe vanzari la nivel mondial, scortisoara are proprietati terapeutice despre care exista dovezi vechi de 4000 ani.

Uleiul esential de scortisoara se obtine prin distilarea frunzelor sau a scoartei, este un puternic antiseptic si are proprietati analgezice, antibacteriene si stimulante. In cantitati mici este afrodisiac si s-a demonstrat ca mirosul de scortisoara calmeaza si stabilizeaza nervii, amelioreaza tensiunea si revigoreaza simturile. Parfumeaza placut, dezinfecteaza usor aerul din incapere si ofera un tonus mental deosebit.
Uleiul esential de scortisoara, in proportii foarte mici, este frecvent utilizat in industria parfumurilor, deoarece are aroma seducatoare dulceaga, lemnoasa si usor iute.



Siguranta: Ca si masuri de precautie se recomanda la folosirea pe piele, extern, atentie maxima deoarece este un iritant puternic. Acccesele de tuse, usturimea ochilor sau a nasului sau alta forma repetitiva de disconfort inseamna ca sunteti alergic la scortisoara si folosirea ei trebuie evitata! Nu se foloseste in prezenta copiilor mici sau a femeilor insarcinate!




 
Va multumim!


Un comentariu: